Montare/Demontare

 

În vederea realizării unui schimb de anvelope corect şi complet, echipa tehnică DEPOZITUL DE ROTI va urmări şi va semnala următoarele:

1. respectarea procedurilor de montare, demontare, echilibrare şi umflare a anvelopei şi schimbarea sistematică a valvei, precum şi a instrucţiunilor de montare prezente pe talon anvelopei – sens de rotaţie sau sen se montaj;
2. presurizare corectă, în conformitate cu specificaţiile constructorului de vehiculului sau de producătorul anvelopei;
3. conformitatea cu specificaţiile impuse de legiutorul român şi constructorul vehiculului pentru anvelope : structură, dimensiune, indice de viteză, indice încărcare şi categorii de utilizarestarea pneului (interior şi exterior);
4. respectarea particularităţilor legate de anumite anvelope specifice (anvelope cu flancuri joase, anvelope cu rulare pe pană, anvelope cu cauciuc auto-obturant, etc).

Pentru a realiza o strângere corectă a roţilor  se utilizează cheile dinamometrice. Astfel se va putea doza corect forţa aplicată asupra prezoanelor, protejând elementele de fixare şi ansamblul de frânare.

După montarea anvelopei pe vehicul se recomandă strângerea cu cheia dinamometrică, la cuplul optim definit de constructorul vehiculului. Metodele de montare a anvelopei utilizate de DEPOZITUL DE ROTI sunt cele mai bune garanţii ale securităţii dumneavoastră; Pentru a fi siguri ca veţi strânge roţile corect consultaţi tabelele care conţin informaţiile specificate de producător cu privire la cuplul de strângere corect.

Strângerea incorectă a prezoanelor poate determina deteriorări ale jantei sau, în cel mai rău caz, pierderea roţii în mers.

Pe cât posibil, montaţi acelaşi tip de anvelope pe toate roţile. În cazul în care punţile primesc anvelope cu profiluri diferite puteţi suferi  derapaje, deoarece aderenţa pneurilor este diferită pe acelaşi tip de carosabil, în funcţie de compoziţia şi profilul acestora.

CHEIE DINAMOMETRICĂ DIGITALĂ

O cheie dinamometrică este un instrument utilizat pentru a controla și aplica un cuplu specific unui dispozitiv de fixare, cum ar fi un șurub sau o piuliță. Este un element fundamental în mecanica generală la operațiile de schimbare a anvelopelor și la întreținerea și reparațiile industriale, pentru a asigura siguranța clientilor.

Fiecare tip de vehicul are specificații de cuplu diferite, stabilite de producător, care trebuie respectate la întreținerea vehiculului. Nu numai pentru roți, ci și pentru orice alte piese cu șuruburi.

Această cheie dinamometrică de la milwaukee permite să se preseteze o probă de cuplu pentru a se potrivi cu torsiunea ideală. Deși, adesea trecute cu vederea, există specificații de cuplu pentru aproape fiecare piuliță și șurub de pe vehiculul tău.

Dacă roțile sunt strânse la valori incorecte, va exista riscul de rupere sau de slăbire a prezoanelor în timpul mersului, de uzură a scaunului de prindere al prezonului sau de deformarea a acestuia. În cazul unei pene din trafic, roata nu va putea fi desfacută pentru schimbul roții.

În acest mod se evită cu 100% deteriorarea jantei, a prezoanelor și a antifurtului, dar și situațiile în care șoferul nu mai poate desface roata în cazul unei pene în trafic.

Datorită echipamentelor de ultimă generație și de bună calitate, o vizită la noi durează foarte puțin și totul este realizat cu maximă responsabilitate și profesionalism.

 

Demontat/Montat Roată - 15 Lei/roata

Ne rezervam dreptul de a modifica preturile produselor si serviciilor noastre in orice moment, fara nici un preaviz sau notificare in prealabil.

Meniul Principal Categoria De Meniu Contact
Ce cauți în Partdo?